Något jag önskar mig...

Något jag önskade att jag hade tillgång till är att få prova ett huvudlag med frihet vid öronen och utskärning för nacken. Det finns en hel del olika modeller på detta och vissa är mer extrema än andra. Dock är jag lite för petig med mina träns så inget faller mig i smaken direkt. 
 
Men det hade varit spännande att få testa ett, speciellt eftersom Rea har en tendens att spjärna upp nacken i vissa lägen och då släppa kontakten med bettet och börja bita på bettet. Detta stör inte bara hennes form utan min inverkan och förbindelsen mellan handen och bettet blir bruten. Så när jag läser överallt om hur bra tränsen har varit för kunders hästar och gjort dem mer tillfreds så är det klart man blir lite nyfiken.
 
Men aldrig att jag skulle lägga närmare 2000 på ett träns som faktiskt inte faller mig i smaken utseendemässigt. Det spelar inte för mig någon roll om nackstycket är bra när det är sjuttioelva spännen i ansiktet på hästen och vissa väldigt nära ögonen, tappade man inspirationen efter att ha lagt allt krut på nackstycket där eller? Sen finns de flesta modeller enbart i svart. Jag har som bekant brun utrustning och nej, svart träns kommer inte på frågan! 
 
Som det ser ut nu så skulle jag få sy ett eget, men det har jag varken kunskap, tid eller material till att göra. Allra bäst hade varit om jag hittat en anatomisk nackpad för rundsydda träns.
 
Här ser ni ett tydligt exempel på när hon släpper kontakten och trycker upp nacken. Genast blir hon mindre harmonisk i sin form och börjar lyfta upp bettet och bita på det. Ni ser även att tyglarna hänger så det är inte handen hon gör sig fri från. Vid sådana här lägen skulle det vara intressant att se om ett till exempel Dyon the Difference hade gjort någon skillnad för henne eller om det är samma ändå. Om anledningen är att hon känner obehag bakom öronen/vid nacken.
Foto © Lisa Candemyr
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Sofie:

Har en dam som gärna gör likadant :/
Min lösning har blivit en fårskinnspad under nacken samt att hon får ha en Nackmössa från Back on Track i stallet ett par timmar i veckan & får gå utan grimma i hagen. Jag ska inte säga att det har gjort några underverk, men det har helt klart blivit en stor förbättring. Helt klart värt 300:- för en gladare häst med mindre spänningar :)

Svar: Ja, jag har faktiskt funderat på en BoT mössa, eller en Magneth Health pad till grimman men har inte haft någon med egna erfarenheter. Såg på en hemsida en tjock och bred pad i memory foam som man kunde klippa till, funderar på att testa en sån och klippa till den så den blir lite utskuren vid öronen :) Mycket att tänka på ;)
Josefine Johansson

#2 / / lisa:

Litegrann kanske? ;) Du borde förövrigt vara med mig i det här.. jag trodde att jag hade lärt dig ett och annat sen praktiken?!