Ropa aldrig hej....

....förrän du är över bäcken
 
Idag var planen att jag skulle rida lektion på morgonen, dessa planer blev tyvärr ändrade på grund av min såkallade friskförklarade häst. Eller hur var det nu. Tar ur henne från boxen och hon rör sig väldigt stelt, tar mig en snabb titt och upptäcker hennes bakben. Jämntjocka från knäleden och ner. Skit också!
"Vi" har alltså fått världens lymfangit på kroken. Typiskt. Så just nu gäller det skritt på asfalt, skritt på mjukt underlag lite lätt jogg på banan för att få igång cirkulationen och mjukheten. Sen är det ju en annan massa special treatment för henne. Så som grönsåpatvätt, kyla av benen, spola med varmt och kallt vatten växelvis, bandage i hagen och i boxen och så vidare. Måste ringa veterinären imorgon om svullnaden är oförändrad och tempen förhöjd.
 
Vänster bakben är absolut värst, svarade knappt på behandlingen - svullnaden blev mjukare men inte mindre. Höger bak blev ganska mycket bättre men var "bara" hälften så svullet.
 
 
Vissa tangenter har fastnat på mitt tangentbord så om texten saknar vissa bokstäver så är det för att det inte gick att trycka på den tangenten vid det tillfället ;) Skitdator som egentligen borde pensionerats för 2 år sedan...
Publicerat i Allmänt