Allergin from Hell

För er som inte visste det så "lider" jag av svår allergi som visar sig med astma, eksem, kliande ögon och hösnuva. Detta är ju förståss väldigt jobbigt då det påverkar hela min livsstil. Det är inte så att jag är allergisk mot en sak, nej nej! Jag är allergisk mot allt levande i princip. Listan är lång!
 
Mina allergier är: (Börjar med den värsta)
Trädpollen - alla sorter
Gräspollen - alla sorter
Kvalster
Mögelsporer
Dammkvalster
Katter
Husdamm
Hundar
Hästar (självklart liksom....)
Övriga pälsdjur (lätt reaktion)
 
Icke testat men konstaterad allergi: SOLEN, parfym och alkohol i tvålar osv....
 
Jag är aldrig testad mot något i matväg, och tur är väl det med tanke på allt jag redan har. Resten är jag glatt ovetandes om ;) Varför tar jag upp detta nu då? Jo, för jag är lite irriterad.
 
Var idag på vårdcentralen för att få hjälp, jag ser förjävlig ut rent ut sagt, hela halsen, nacke, rygg och armar är täckt av eksem. Icke hållbart! Vad får jag för svar? 
"Vi kan inte hjälpa dig mer nu, allt som går att sätta in äter/smörjer du redan med. Det enda är att du får sluta exponera dig för dina allergier, det är som att du håller fingret i elden och ber oss plåstra på det, problemet kvarstår ju." Jo men tjena, för det har ju inte jag heller förstått liksom? Men nu är det så att jag kommer inte välja bort hästarna, det kommer aldrig att ske! Och vad då sluta exponera mig för mina allergier? Jag är ju för fan allergisk mot ALLT! 
Kan inte vara inne - kvalster, damm, parfym och eventuella husdjur av pälsmodell
Kan inte vara ute - solen, trädpollen, gräspollen, kvalster, mögelsporer och en jävla massa pälsdjur
Kan inte vara i stallet - HÄSTAR, sol, katter, hundar, mögelsporer, damm och gräs i alla dess former
 
Tänkte att jag skulle bli en vattenorganism istället, för där har jag ju inga allergier. Men sen kom jag ju på det.
Vatten är uttorkande... 
 
Någon som vill flytta med mig till rymden?
 
Jag tycker inte ett dugg synd om mig själv på grund av detta, men något annat än att trycka i mig piller och dränka mig i diverse salvor borde man väl ändå kunna göra. Bad om att få hyposensibilisera mig mot de värsta men nepp, för dyrt för lilla landstinget. Jag borde ju vara det perfekta testobjektet annars! "Hittills har man fått särskilt goda resultat vid insektsgifts-, pollen- och dammkvalsterallergi. Även pälsdjursallergi kan behandlas, framför allt katt- men också hästallergi." Så tröttsamt! Kunde inte någon som vill ha en syrgaskammare att leva i resten av livet fått dessa allergier istället?
 
Läkarens slutgiltliga råd: Sluta vistas i stallet
 
Mitt slutgiltliga val: Bada i salva!
 
Boven i dramat:
 
Såhär ser jag då ut just nu:
 
Lovely ;)
 

FRISK!

Sådär ja, efter ytterligare några månader så är vi nu friskförklarade igen. Underbart!
 
Vart nere hos Jonas igår och gjorde ett böjprov och ridprov för att se hur skadan ter sig efter att hon har varit igång ett tag. Nu är hon kanske i 80-85% arbete igen och hon känns jättefin att rida. Tyvärr får vi inte stegrandet ur henne men vi lyckas flytta gränsen lite för varje dag så snart kanske vi har passerat det också. Igår visade hon upp sina åsikter lite, men både Jonas och Rasmus tyckte att hon såg jättefräsch ut och att det helt enkelt bara är hennes trista attityd och egna åsikter som jävlas med mig. 
 
Det är verkligen jättetrist att hon har börjat med det, men tyvärr finns det inte något mer jag kan göra åt det. Det är inte smärtrelaterat. Simple as that. 
 
Idag när jag joggade henne lite var hon jättetrött, stackarn stod ju på transport nästan 7 timmar och vart på kliniken i 3. Men hon var ändå mjuk och fin att rida. Gött!
 
Några printade bilder på pärlan. Film kanske kan bjudas på i helgen när jag har tillgång till WiFi. (Min mobil är bland den mest komplicerade som finns när det gäller bild/film överföring till datorn så jag har gett upp det projektet)
 
 
 

Vardagsbilder

Fröken Röd börjar se rätt så fin ut i kroppen, tyvärr lider hon av samma bokstäver som jag och kan inte stå still på gången så ja, ni får leva med det vevande frambenet ;)
 
Tja, vad ska jag säga? Känns som att en kommentar på denna bild är överflödig?
 
Lite vårkänsla på det också, vilket härligt väder vi hade förra veckan! Tyvärr ger vädergudarna igen med världens skitväder denna vecka.... :(
 
Nöden har ingen lag! "Meeeeen matteeee.... Eeeuuhmmm, jag var ju så hungrig?"
 
♥ VÄDRET ♥
 
Kände att det var dags för att klippa svansen lite. Nu när jag inte har någon praktikant som påminner mig om detta (Lisa?) så måste jag bli lite bättre på detta kanske.
 
Men ni noterade betoningen på klippa LITE va? Dressyrhäst + lång svans = SANT!
 
Någon som vill gå privatkurs i fickparkering? Min häst är en riktig stjärna på att klämma sig in på de mest intressanta platserna! 
 
"När matte satt mig på svältkur så får man ta till nödproviant!"  (Matte försvarar sig med att hönätet var fullt, är man dum så är man)
 
Men vilken himla tur att jag älskar henne ändå ♥ ! För jag kan förstå att det kan kännas främmande för utomstående ;)