Allergin from Hell

För er som inte visste det så "lider" jag av svår allergi som visar sig med astma, eksem, kliande ögon och hösnuva. Detta är ju förståss väldigt jobbigt då det påverkar hela min livsstil. Det är inte så att jag är allergisk mot en sak, nej nej! Jag är allergisk mot allt levande i princip. Listan är lång!
 
Mina allergier är: (Börjar med den värsta)
Trädpollen - alla sorter
Gräspollen - alla sorter
Kvalster
Mögelsporer
Dammkvalster
Katter
Husdamm
Hundar
Hästar (självklart liksom....)
Övriga pälsdjur (lätt reaktion)
 
Icke testat men konstaterad allergi: SOLEN, parfym och alkohol i tvålar osv....
 
Jag är aldrig testad mot något i matväg, och tur är väl det med tanke på allt jag redan har. Resten är jag glatt ovetandes om ;) Varför tar jag upp detta nu då? Jo, för jag är lite irriterad.
 
Var idag på vårdcentralen för att få hjälp, jag ser förjävlig ut rent ut sagt, hela halsen, nacke, rygg och armar är täckt av eksem. Icke hållbart! Vad får jag för svar? 
"Vi kan inte hjälpa dig mer nu, allt som går att sätta in äter/smörjer du redan med. Det enda är att du får sluta exponera dig för dina allergier, det är som att du håller fingret i elden och ber oss plåstra på det, problemet kvarstår ju." Jo men tjena, för det har ju inte jag heller förstått liksom? Men nu är det så att jag kommer inte välja bort hästarna, det kommer aldrig att ske! Och vad då sluta exponera mig för mina allergier? Jag är ju för fan allergisk mot ALLT! 
Kan inte vara inne - kvalster, damm, parfym och eventuella husdjur av pälsmodell
Kan inte vara ute - solen, trädpollen, gräspollen, kvalster, mögelsporer och en jävla massa pälsdjur
Kan inte vara i stallet - HÄSTAR, sol, katter, hundar, mögelsporer, damm och gräs i alla dess former
 
Tänkte att jag skulle bli en vattenorganism istället, för där har jag ju inga allergier. Men sen kom jag ju på det.
Vatten är uttorkande... 
 
Någon som vill flytta med mig till rymden?
 
Jag tycker inte ett dugg synd om mig själv på grund av detta, men något annat än att trycka i mig piller och dränka mig i diverse salvor borde man väl ändå kunna göra. Bad om att få hyposensibilisera mig mot de värsta men nepp, för dyrt för lilla landstinget. Jag borde ju vara det perfekta testobjektet annars! "Hittills har man fått särskilt goda resultat vid insektsgifts-, pollen- och dammkvalsterallergi. Även pälsdjursallergi kan behandlas, framför allt katt- men också hästallergi." Så tröttsamt! Kunde inte någon som vill ha en syrgaskammare att leva i resten av livet fått dessa allergier istället?
 
Läkarens slutgiltliga råd: Sluta vistas i stallet
 
Mitt slutgiltliga val: Bada i salva!
 
Boven i dramat:
 
Såhär ser jag då ut just nu:
 
Lovely ;)
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Sanna :D :

Jobbigt med allergin!

Svar: Haha, ja minst sagt ;) Man kan lugnt påstå att jag har gjort helt fel yrkesval ^^
Josefine Johansson

#2 / / lisa:

Herregud.. jag vet inte ens om det är möjligt att "lida" med dig.. Det är inte helt omöjligt att du kommer dö av cancerallergi när du blir gammal också.

Sv; Niiiiiihh, haklappen :( ♥

Sv2; Haha.. lilla Henna.. varje sommar säger dom att det är hennes sista, men så ses man där iallafall efter månaders av ledighet, haha! Hon är odödlig den där!

Svar: Haha, du kan få lida åt mig istället ;) Du, jag lovar att jag är allergisk mot allergi! Bara för att det är jag liksom. Hej måndagsexemplar!
sv "Henna": Haha, du jag lovar. Ni kommer kunna köra över henne med en lastbil och hon kommer att resa sig och skaka av sig det som om inget hänt och fortsatt äta. PROMISE!
Josefine Johansson

#3 / / lisa:

Hahaha, ååh.. jag gillar "mitt slutgiltiga val: bada i salva"! Vi fyller helt enkelt en högtryckstvätt med allergisalva, så får jag högtryckstvätta dig varje morgon innan stalltjänst. Jag tror det blir enklast så?

Hahahhahahhahahaa, Henna dåå! Så sant! Hon skulle inte haft en skråma efter den incidenten! ^^

Det roliga var ju att hon ett tag hade så dåliga tänder att hon tuggade grovfodret och spottade ut det i små blöta bollar. Men hon stod kvar även efter den sommaren och det verkar som att hennes tänder har läkt på något lustigt sätt för nu ser man inga blöta höbollar i boxen längre?!

#4 / / Malin:

Nu är ju inte jag allergisk mot något, så jag kan ju inte veta hur det känns. Men jag har en kompis som är allergisk mot allt (det slutade med att vi fick fira vappen inomhus istället för utomhus p.g.a hennes grymma pollenallergi).
Men jag kommer ihåg att jag tidigare googlat om pollenallergi och pälsdjursallergi, och då funnit det här:
http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/

Nu har jag ju ingen aning om det fungerar. Men vem vet. Det kanske fungerar. :)

Svar: Tack så mycket! Det ska jag absolut testa, är ju allergisk mot det mesta plus att jag har atopisk eksem ;)
Josefine Johansson