Min, bara min snäcka!

Det är så svårt att förklara hur man kan älska någon så villkorslöst som vi hästägare gör. Hästen prioriteras framför allt. Vid motgångar frågar man sig om det verkligen är värt det, men svaret tycks alltid bli det samma i slutändan. Ja.

Dagen ridpass

Hur länge sedan var det inte man läste en sådan rubrik på denna blogg? Kanske borde bli ändring på det, ska i alla fall försöka bättra mig!
 
Idag låg fokus, som vanligt, på lydnaden för skänklarna. Hon har lite för mycket attityd damen och är inte riktigt alltid överens om att min vilja är hennes lag. Jag vill ha henne lätt för hjälperna och en snabb respons, inte en fördröjning med ett tyket svar vilket är mer Reas stil. För att åstadkomma detta jobbade vi mycket med sidförande hjälper.
 
I traven red jag först på stora volten, lätt i handen och framme för skänkeln, precis som jag vill ha det. Med det som utgångsläge började vi sen jobba med att minska volten via en sluta, riktigt svårt för höger skänkel men lättare för vänster vilket normalt brukar vara tvärt om då hon gärna lutar sig mot min vänsterskänkel och trycker tillbaka för att komma undan. När vi fått ordning på att sluta volten med bibehållen trav men ökad samlingsgrad så frångick vi den övningen följde fyrkanten.
 
På långsidan red jag där skänkelvikning in mot medellinjen, samma tanke där, hon ska vara kvick på hjälpen och villig.Skänkelvikningarna gjorde vi faktiskt riktigt bra idag, för höger skänkel svarade hon riktigt fint medan vänsterskänkeln är lite trögare. Denna långside skänkelvikning byggdes senare vidare till att rida skänkelvikning in till kvartslinjen och därifrån sedan en sluta tillbaka till långsidan. Tungan rätt i mun och noggrann tajming, ja kanske inte min starkaste sida men vi lyckades tillslut även lösa denna uppgift. Här måste jag vara noggrann med att få med henne mer för högerskänkeln och att ha henne lite mer vänsterställd.
 
Galoppen jobbades på samma sätt, skänkelvikning mot medellinjen, rida rakt fram och sedan ut i samma varv igen. Fröken har kommit på att det är snarlikt övningen vi jobbat med för att lära henne att byta så när vi rider rakt fram efter skänkelvikningen så kan där ibland hända att det byts galopp också, inte önskvärt men ett litet problem sett till vad vi har tampats med tidigare. Fick till några väldigt bra galoppsprång stundtals där hon riktigt bar sig med en tydlig tretakt och hon kändes lätt för hjälperna.
 
Det är långt ifrån perfekt, men vi har höjt ribban rejält! Allt som allt så har det gått väldigt bra idag, det gjorde det även förra veckan vilket jag verkligen hoppas på att det håller i sig. Det är ju så roligt att rida när det går bra, eller hur?!
 
En skänkelvikning från i somras