Ingen hov ingen häst

Alla har vi väl ändå hört det uttrycket någon gång? Tyvärr missade Rea den lektionen när hon var ung.
 
Under alla år jag har haft henne kan jag inte ens räkna antalet tappskor! Första månaden var vi uppe 6 skor. Jag hämtade henne skodd fram och oskodd bak, varav ena framskon satt pinsamt löst och bakhovarna var i fruktansvärt dåligt skick. Hon har varit expert på att trampa av dom sina pjux i all evighet, men hon har alldeles för känsliga hovar för att gå utan. 
 
Efter att jag tog tappskokompetensen så började antalet tappade skor minska, så pass att hovarna blev riktigt fina. Sen efter flytten hit till Skene har jag haft 2 tappade skor, vilka jag utan några problem kunnat slå på igen. 
 
Men för några veckor sedan så kom karma ifatt mig, jag råkade säga att min häst inte alls tappat många skor efter tappskokompetensen.... Fem dagar senare tar jag in en trebent häst och skon finns ingenstans att hitta trots rena rama skallgången av mig och min kära vän Lovisa i över en timme. Får smsa vår fantastiska hovslagare kl halv åtta måndag kvällen, behövde ha skon ditsatt innan 11.30 på tisdagen då vi skulle iväg. Han kommer och fixar detta, snäll som han är och resan är räddad.
 
Tror ni inte att jag veckan efter (i onsdags) plockar in en trebent häst igen? Vi snackar 2 tappskor på åtta dagar! Lika många som jag hittills haft på tre år. Tack för den Rea!
 
Denna gången hittar jag dock skon och kunde lösa det tillräckligt dugligt för att vår hovslagare ska kunna komma en dag när han egentligen har tid ( ;) ) för att slå på flapsulor nästa vecka. Kan dock säga att det var en utmaning som heter duga. Hoven var självklart söndertrasad. Men det gick.
 
Hon själv har dock inga men av detta, halvt döende sålänge hon är barfota, men så fort skon är tillbaka där den ska vara så visar hon aldrig någon ömhet i hoven. Det är väl tur det. 
 
Så nästa gång ska jag nog passa mig för vad jag säger! Karma is a bitch! ;)
 
Tappsko nr 1:
 
Hjälp av hovis:
 
Tappsko nr 2:
 
Någon verkar ha haft roligt i alla fall....
 
Ni kanske kan förstå varför man inte så lätt hittar hennes dojjor. Denna hittade jag morgonen efter, letade på kvällen i 1 timme och i ca 1 timme på morgonen (desperat)
 
Inte så mycket marginaler att jobba med (ja, jag raspade innan jag slog på den, skulle bara ta ett kort)
 
Slutresultatet av mitt arbete: 
Fick beröm av hovis, så det duger nog gott tillsvidare.
 
Utmaningar tar oss ett snäpp längre här i livet ;)

Världens bästa mormor har dock sponsrat oss med ett par fräsiga boots till hagvistelsen numera.