Ingen hov ingen häst

Alla har vi väl ändå hört det uttrycket någon gång? Tyvärr missade Rea den lektionen när hon var ung.
 
Under alla år jag har haft henne kan jag inte ens räkna antalet tappskor! Första månaden var vi uppe 6 skor. Jag hämtade henne skodd fram och oskodd bak, varav ena framskon satt pinsamt löst och bakhovarna var i fruktansvärt dåligt skick. Hon har varit expert på att trampa av dom sina pjux i all evighet, men hon har alldeles för känsliga hovar för att gå utan. 
 
Efter att jag tog tappskokompetensen så började antalet tappade skor minska, så pass att hovarna blev riktigt fina. Sen efter flytten hit till Skene har jag haft 2 tappade skor, vilka jag utan några problem kunnat slå på igen. 
 
Men för några veckor sedan så kom karma ifatt mig, jag råkade säga att min häst inte alls tappat många skor efter tappskokompetensen.... Fem dagar senare tar jag in en trebent häst och skon finns ingenstans att hitta trots rena rama skallgången av mig och min kära vän Lovisa i över en timme. Får smsa vår fantastiska hovslagare kl halv åtta måndag kvällen, behövde ha skon ditsatt innan 11.30 på tisdagen då vi skulle iväg. Han kommer och fixar detta, snäll som han är och resan är räddad.
 
Tror ni inte att jag veckan efter (i onsdags) plockar in en trebent häst igen? Vi snackar 2 tappskor på åtta dagar! Lika många som jag hittills haft på tre år. Tack för den Rea!
 
Denna gången hittar jag dock skon och kunde lösa det tillräckligt dugligt för att vår hovslagare ska kunna komma en dag när han egentligen har tid ( ;) ) för att slå på flapsulor nästa vecka. Kan dock säga att det var en utmaning som heter duga. Hoven var självklart söndertrasad. Men det gick.
 
Hon själv har dock inga men av detta, halvt döende sålänge hon är barfota, men så fort skon är tillbaka där den ska vara så visar hon aldrig någon ömhet i hoven. Det är väl tur det. 
 
Så nästa gång ska jag nog passa mig för vad jag säger! Karma is a bitch! ;)
 
Tappsko nr 1:
 
Hjälp av hovis:
 
Tappsko nr 2:
 
Någon verkar ha haft roligt i alla fall....
 
Ni kanske kan förstå varför man inte så lätt hittar hennes dojjor. Denna hittade jag morgonen efter, letade på kvällen i 1 timme och i ca 1 timme på morgonen (desperat)
 
Inte så mycket marginaler att jobba med (ja, jag raspade innan jag slog på den, skulle bara ta ett kort)
 
Slutresultatet av mitt arbete: 
Fick beröm av hovis, så det duger nog gott tillsvidare.
 
Utmaningar tar oss ett snäpp längre här i livet ;)

Världens bästa mormor har dock sponsrat oss med ett par fräsiga boots till hagvistelsen numera. 
 
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / Sara:

Snyggaste färgen!!!

Svar:
Josefine Johansson

#2 / / Linda:

Visst är hovisar snälla! Vet inte hur många gånger jag ringt till våran Uffe i panik. ALLTID ska dom ha av sej en sko innan typ clinic eller annat viktigt också. typiskt.

Svar: Ja men eller hur! Sen är jag ju oerhört tacksam för min tappskokompetens ;)
Josefine Johansson

#3 / / Tina:

Vill du byta mot en häst som får mugg av att ha boots på sig? ;)

Svar: Haha, låter lockande ;) Jag har lyckats bli en hejjare på att få bukt på mugg så varför inte ;)
Josefine Johansson

#4 / / L a m i a s . s e:

Ohh snygga boots!

Svar: Ja visst är det, det bästa är att färgen gör att de går att hitta även när hon bestämt sig för att ta av sig dom någonstans i hagen ;)
Josefine Johansson

#5 / / Noomie:

Tack Jossan!
Ska absolut testa detdär! :D

#6 / / Michelle Petersson:

Tappsko är såå jobbigt! Att behöva ställa in träning/tävling när hästen kanske egentligen är i toppform och man längtar jättemycket. Så har den lyckats slänga av sig en sko *suck*.

Kram

Svar: Ohja, tappskor är totalt meningslöst ;) Men jag har ju turen att jag kan slå på dom själv så det bespar ju lite men det är fortfarande fantastiskt onödigt :P
Josefine Johansson

#7 / / Noomie:

Nu ska det klippas! ;D Ska testa att klippa honom imorgon. Det får bli en filtklippning då jag tycker det är snyggast, hehehe. Har dock många emot mig som säger at5t det är asfult. MEEEEEN, det är ju min hest(a)
Hur är allt med Rea nudå?! Ni verkar ju inte följas av glansdagarna i en hästägares liv precis.... :(

Svar: Rätt beslut tycker jag :) Ja, jag spelar i motståndarlaget på den frågan ;) Har lite små fobi för den där böjen över flanken och låret xD Däremot så tyckte jag att så jag gjorde på Ponnyn blev helt okej, och han behövde klippas på låren då han svettades kopiösa mängder :O

Jodå, nu hoppas jag på att vi kan få lite medgångar efter all skit vi utstått. För tillfället rullar det på bra för oss, fin i ridningen och ingen lymfangit på flera veckor och skorna har vi behållt på så kan ju knappast bli bättre med vår utgångspunkt så att säga ;)
Josefine Johansson