Ännu fler bilder

Tänkte att jag så har på midsommar skulle passa på att dela med mig av ännu flera bilder från betessläppet i måndags. Rea är fortfarande inte kompis med sina sambos avelsstona P och N, de vill inte att hon ska komma nära och hon vill inte komma nära. Jättebra kombo det där ;) Men de delar på en ca 5 hektar stor och kuperad hage med en damm så de klarar nog av att hålla avstånd till varandra. Rea har istället polat ihop sig med två av tävlingshästarna D och Z som har en gränsande hage på ena sidan, så det går ingen nöd på henne. Det ser dock lite ensamt ut när de står i var sin ände av denna gigantiska hage.
 
Men nog om det, bilder var det ju...
Man kan säga mycket om denna tokstolla, men att hon är vacker kan ingen ta ifrån henne ♥
 
Alla foton är © Catrin Josefsson!
 
 
 
I mina ögon den vackraste som finns ♥

Tävlingen i Frillesås

Som tidigare nämnt så var jag ju då iväg på nationaldagen och tävlade en lokal dressyr i Frilleås.
Jag var först bara anmäld till LA:3 men Sten tyckte att jag skulle starta två om det var möjligt så därför anmälde jag mig till LB:1 också. Jag gillar egentligen inte att rida på kort bana då det blir så himla trångt med mitt slagskepp till häst.
 
Till min hjälp denna dagen fick jag med mig mamma, syster och Catrin. Mamma var med som publik, syster fick filma och Catrin fick agera hästskötare och fotograf. Kul att få med mig så många på min första riktiga tävling på fyra år, för ja, så länge var det faktiskt.
 
Så, till ritterna då. Inför LB:1an så var hon väldigt spänd på framridningen. Fick rida lite på ”safetymode” för att hålla humöret på rätt sida. Hon var laddad, milt uttryckt. Sedan inne på collectingring så stegrade hon två gånger och jag kände att detta går aldrig vägen. Men väl inne på banan så fick jag en väldigt trevlig känsla. Hon var inte för på men inte i sitt koma tillstånd heller.
 
Fick genom hela programmet en väldigt fin känsla där jag kunde påverka henne, visst jag fick kämpa lite med att få henne ut i hörnen och att inte förekomma mig. Tyvärr så räckte inte hennes koncentration mer än till sista galopplängningen där hon totalt vände dövörat till och sparkade efter skänkeln och vart på väg ut från banan, något som belönades med en 3a. Men jag lyckades behålla lugnet och fullfölja resten av programmet på godkänt vis ändå.
 
Jag kände mig ganska nöjd efter denna ritt men trodde att galoppökningen i slutet sumpade våra chanser till en okej procent. Men vi fick ändå många 7or och 6.5or genom programmet och landade till slut på en 8e plats och 65,536%. En väldigt rättvis bedömning enligt mig.
 
 

 

Starten till LA:3 var bara 45 minuter emellan (som jag önskat) så det var till transporten och byta schabrak och sadla om för att sedan rida fram till nästa start.
 
Där la jag enbart fokus på galoppfattningar och den förvända galoppen då det faktiskt var det enda som jag trodde skulle kunna spöka för oss inne på banan. Jag startade som nummer två så jag passade på att titta på ryttaren innan mig också för att kontrollera att jag kunde programmet. Jag tyckte det såg väldigt trevligt och prydligt ut utan några missar. Så jag kände att nej, det där kanske vi inte gör bättre men vi ska i alla fall vara lika bra.
 
Inridningen i galopp började med att hon grinade i galoppfattningen och sparkade efter skänkeln men fick ändå in henne på linjen. Hade en jättefin känsla på henne och hon kändes så fin och påverkbar att jag bara satt och njöt nästan, tyvärr var det nu i efterhand inte ett smart drag. Jag som är så van vid min tröga häst som man måste hela tiden måste påminna om att hålla tempot men här fick jag ett helt annat problem, hon låg på som en skållad råtta så jag lyckades inte hålla ihop traven i längningen direkt efter uppridningen och hälsningen så där fick vi tyvärr bara 4 eftersom vi galopperade så gott som hela diagonalen.
 
Sen hade vi 5 på skänkelvikningen då hon tyckte att jag skulle rida in henne rakt på linjen innan jag började flytta henne, men så står det inte i programbeskrivningen att man ska göra.... Trots detta missödet i längningen så fick jag henne tillbaka med mig och lagom på fram till ryggningen. I halten så ställde hon upp och sedan rättade till sig själv, tyvärr trodde domaren att jag påbörjade ryggningen där och sedan avbröt för att rygga igen så fick ”5, motvillig i ryggning” vilket inte alls var fallet vilket jag tycker man ser tydligt på filmen. Men hon gjorde precis så som jag bad henne och kändes väldigt fin, ända fram till första fattningen efter skritten där hon ansåg att hon skulle stanna och rygga några steg innan hon kunde befatta sig med galopp ”5, tappar bjudning”.
 
Denna grinighet behöll hon genom hela högergaloppen och sparkade självklart efter skänkeln och tjurade i den förvända som jag inte lyckades rätta till, tyvärr. Men här skriver domaren ”3, byte ingår inte i denna klassen...” NÄHÄ?! Det visste inte jag, eller? Jävla tyken kommentar tycker jag!
 
Med längningen i LB:1an färskt i minnet så vågade jag inte gasa på i galopplängningarna här heller då jag kände att det är viktigare att ta oss runt utan massa bråk. Något domaren flitigt påpekade i sitt protokoll så som ”kan länga mer”, ”mesig ökning” osv. Sista uppridningen skriver hon ”tänk lite öppna för rakhetens skull...” Jag bara kände att är du dum på riktigt eller? Var hon sned, skriv det då. För hur skulle en öppna göra henne rak?
 
Nej, denna domaren var riktigt tråkig i sina kommentarer stundtals, jag hade en jättefin känsla rakt genom programmet minus de ställena där hon tjurade mot mig. Men jag tänkte liksom att jo, men kanske 62% borde vi nog ha lyckats styra runt på. Men nej, 58,286% var allt vi belönades med. Och på dessa katastrofala siffror hamnade vi ändå på 8e plats, två utanför placering. Förstår ni hur jävla lågt denna domaren ligger om 14 av 21 får under 60%? FJORTON av tjugoen!
 
Och tjejen innan mig som jag tyckte såg så fint och prydligt ut, jo men hon fick imponerande 56%, jag trodde minst 65% när jag såg ritten... NEJ, så illa red vi inte! Nej, så fruktansvärt missvisande siffror i min mening, på en LOKAL tävling. Det är så tråkigt att få ett protokoll och sen få känslan av att varenda kommentar i det är skrivet för att verkligen trycka ner ryttaren. USCH säger jag bara.
 
Jag är jättenöjd med min prestation, med hennes insats (trots grinigheten), placeringen och ritten i sig men inte med poängen... Tjusningen med dressyr, eller hur.
 
 
Detta är då en icke godkänd ritt på lokal nivå:
 
 
 
 
 

Sommarlov

Inlägg om Frillesås tävlingen kommer snart, har inte riktigt haft tid. Vissa lever ett hetsigt liv, hehe.

Idag har jag, Chefens dotter Sofia och bästisen Catrin dumpat av Realisationen på sommarlov i Paradiset. Så vackert där uppe, och hoppas att hon kommer bli kompis med sina två stovänner. De var inte så jätteimponerade av henne just idag i alla fall ;) 

Här kommer en liten bild som Catrin tog innan vid släppet.