Det börjar vankas....

...klippning banne mig!

Jag som för bara två veckor sedan trodde att jag skulle slippa klippa i år eftersom Rea verkade ha fällt färdigt och pälsen var inte ett dugg tjock eller lång. Tji fick jag! 

Jobbigt dock att jag bara har en jättestor maskin och med tanke på hennes öronfobi så kan/vågar jag inte köra den i ansiktet på henne. Så nu står det mellan investera i en liten maskin för halva huvudet eller bara klippa den andra halvan jag kommer åt med den stora (hon svettas massor i pannan). Hmmmm... Svåra val här i livet! ;)

Fluffe för några år sedan ;)

Tävling!

Jag har ju lite glömt bort att berätta om förra helgens bravader! 
Jag, Catrin och Sofia tog vårt pick och pack, kopplade på släpet och drog till Tenhult med bästa hästen för att tävla lite. Inte så många som visste detta då jag inte skvallrat om det men det var en liten fanclub jag lyckats få med mig ändå. 
 
Startade i alla fall en LA:3, 23 startande och jag gick ut som startnummer 2. Väldigt skönt att starta så tidigt i klassen eftersom det inte är så många på framridningen till att börja med. Tyvärr så höll vi på att fronta med en annan häst som inte höll varesig högerregel eller "volt innanför spåret" regeln och det skapade en hel del spänning i henne ca 10 minuter innan start. Men jag lyckades lugna ner henne och komma tillbaka in i bubblan och kände mig nöjd efter framridningen. Underlaget var ganska stumt och jag kände att hon inte riktigt tog för sig i mellangångarterna men hon kändes jättefin i övrigt. Så min plan innan start var att länga lite med "safety-mode" och inte riskera att hon får galoppinslag i travlängningen eller byter i galoppen då hon blev lite kort i fram när hon skulle länga. Hon är väldigt känslig för underlag och detta var inte hårt men hade inte blivit sladdat efter att det vart tävlingar dagen innan, vilket gjorde att det inte gav samma svikt som tidigare.
 
Inne på banan red jag ett varv i trav för att visa staketet och sen fick vi startsignal. Hon kändes väldigt fin och framme för hjälperna och det flöt på riktigt bra i programet. Ökade inte så mycket som jag vet att vi kan då jag inte tyckte det kändes rätt mot Rea men tyckte hon kämpade på fint. Skänkelvikningarna blev väldigt fina och likaså volterna efter. Ett steg bakåt i halten gjorde att det drog ner på den då vi aldrig uppvisade stillhet innan ryggningen och sen ett taktinslag i den ökade skritten var de missarna vi hade men det är ju väldigt lindrigt om man tänker på den första gången. 
 
Några kommentarer från protokollet:
Skänkelvikningarna 7 "g. bra linje", 8 "bra flyt"
Mellantrav 5 resp. 5,5 "mer påskjut önskv." 
Halt & ryggning 4 "träder bakåt, stillhet innan ryggning"
Högergalopp 7 på alla moment! "God bärighet" och "g. korrekt"
Vänstergalopp 6 "lite större språng önskas", 7 "g. god bärighet", förvänd 8 "g. bärighet."
Uppridning 7 "mjukt"
Halt 5 "sned i halten"
 
Allmänt intryck
"Mjukt och trevligt ridet. Kunde ta ut mer i mellangångarterna." 
Gångarter 7
Framåtbjudning 6
Lösgjordhet 7/14
Ryttaren 7/21
Korrekthet 8
 
67,143% och en 2a plats!!!
 
Spridda siffror mellan 4och 8 som ni ser men jag är väldigt nöjd med henne och mig! Kul att rida för denna domaren också eftersom det som var fick bra betalt och det som var mindre bra fick inte bra betalt. Så som det ska vara. Tråkigt att hon inte kände sig trygg på underlaget men jag tyckte att längningarna var värda en 6a i alla fall men det var ju min känsla, det domaren såg var ju inte samma uppenbarligen. 
 
Tyvärr dog min kamera (trots nästan fullt batteri) innan jag ens hann påbörja uppridningen så jag kan inte bjuda på någon film, men här kommer några bilder i alla fall.
 
Bästa, älskade häst!
 
 
 
 
 
Tack till alla kompisar och familj som kom och kollade och stöttade ♥ Ett extra tack till Catrin som alltid ställer upp som groom 😍