Nu tjatar dom igen..

Ja, mina kära vänner. Du tjatar de på mig igen om att det ekar tomt här på bloggen.Inte för att jag kan klandra dem för den åsikten, för det är ju ett faktum att uppdateringen här är fullkomligt värdelös ;)
 
Vi tränar på precis som vanligt efter sommarbetet och hon känns så himla fräsch och fin att rida just nu, det är verkligen så roligt! Efter alla dessa skador och andra käppar i hjulen så är det äntligen på gång.
 
Just nu ligger mycket fokus på galoppen och att ha henne kvick för hjälperna och flitig galopp, det är hennes svåraste gångart just för att hon har så svårt för att bära sig så det är det vi jobbar med just nu. Så det är mycket övergångar skritt-galopp-skritt och trav-galopp-trav med fokus på att bakbenen är rakt inunder henne och att hon har en jämn kontakt med båda tyglarna.
 
Sedan har vi det där eviga jobbet med bytena också, det går väl bättre, från höger till vänster (alltså för högerskänkeln) är befästa men för vänsterskänkeln går det trögare. Dels så är hennes vänstergalopp inte lika bra som högergaloppen och därmed är det svårt att byta för henne då den blir för långsam i takten och sedan så är det hennes starka sida där hon trycker mot skänkeln och inte tar hjälpen med den kvickheten som jag önskar och skickar hellre ut ett bakben istället för att byta.
 
Men problem med bytet för vänsterskänkeln ligger egentligen inte i själva bytet utan det är i vänsterfattningarna där jag har lärt in mig en ovana att istället för att bara ge impulsen med skänkeln ändrar sitsen för att "hjälpa" in henne (detta är omedvetet inlärt sedan långt innan jag flyttade hit.... tyvärr) men detta förhindrar henne att fatta galopp på ett vettigt sätt och gör också att hon inte "behöver" vara känslig för vänsterskänkeln då det alltid kommer en kompleterande hjälp senare. Och man kan inte göra ett byte senare, det ska komma här och nu. På hjälpen. Inte språnget senare. Men vi kämpar på, och det går framåt!
 
Jag hoppas att jag lyckas få någon film eller bilder på oss snart. Men tills dess får ni hålla tillgodo med dessa få bilder Moa tog på oss när hon kom på besök för några (5) veckor sedan ;)
 
 
 
 
Publicerat i Allmänt
#1 / / M:

Äntligen <3