Tjugohundrasexton

Ja, då var vi halvvägs inne i 2016... Skämt åsido. Med med tanke på hur ofta jag skriver här så kunde det lika gärna varit så. Varje gång säger jag att jag ska bli bättre. Varje gång har jag fel. Men samtidigt så vill jag skriva oftare, det blir bara inte av. 
 
2015 var ett roligt hästår för mig. Nya hästar i stallet och tävlingsstarter för mig och Rea. Nu blev dom inte så många men det var tillräckligt för att väcka mersmak. Jag vill så gärna ut och tävla, det har jag alltid velat. Men samtidigt vill jag inte ut på tävling och sedan inte prestera. Så just nu ligger tävlingssäsongen på paus för oss, men jag sitter och kollar TDB varje vecka för att se om det kommit upp något nytt. 
 
Så vad vill jag med 2016? Långsiktiga planer har aldrig varit min starka sida. Jag lever lite för mycket i stunden och blickar lite för lite frammåt. Vilket jag försöker hitta en bättre balans mellan. Så detta året vill jag verkligen träna, både Rea och mig, för att bli ett bättre ekipage. Jag vill kunna visa upp oss på tävling utan istadighet eller handbroms. Jag vill mer. Sen hur långt det räcker med Rea, det får tiden utvisa. För stunden är jag inte beredd att sluta kämpa, nu har det äntligen börjat lossna för oss och det känns som att detta faktiskt kan bli vårt år.
 
Det vi jobbar på just nu är galoppen, hon måste bli kvickare utan att bli "springig". Men det är inte hennes uppgift, utan det är jag som måste bli tydligare med mina signaler, jag måste vara snabbare och mer korrekt, jag måste förutspå hennes hummör för att vända det innan det brister, jag måste bli mer kroppsmedveten så jag inte ger sinaler jag inte själv känner att jag ger, jag måste lita på att hon kommer att göra det jag ber om. För det hänger hos mig som ryttare att inte begränsa utvecklingen genom att tänka på vad som blev fel. Som ryttare ska jag tänkta på vad jag ska göra för att lösa det.
 
Vi har ändå kommit en bit på väg. För några veckor sedan gjorde vi båda våra första galoppiruetter. I båda varv. Och detta helt utan protester från Reas sida. Framsteg! Bytena sitter, nu är det finslipet som gäller. Vi ska byta på det sättet jag vill (med luft och på rak linje innan, under och efter) så vi inte gör på det sättet hon föredrar (luftsprång, bakutspark och landa i den nya galoppen på en helt annan linje än den ursprungliga). Byten är tydligen vansinnigt roligt enligt damen.
 
Traven då, jo men den utvecklas i takt med att jag kommer åt galoppen mer och mer. Jag har till och med börjat leka lite med att hitta en kadens i traven. Bevara svävmomentet lite längre. Ibland får vi till det och då känns hon ruggigt fin! Detta kan bli bra. Jag måste tro det. Stundtals gör jag det.
 
2016 ska bli året då vi presterar på top!