26 juni 2009

Jag vet att jag har skrivit om det förr, men som de flesta hästägare vet så är det något speciellt med den första hästen. Lyckan man känner på provridningen och känslan när man får hämta hem sin första egna häst ❤

Idag är det 7 år sedan jag, mamma, Joel och min vän Jessica var på Visingsö och kollade på hästar. Det är svårt att inte tänka på min första reaktion när Rea kom ut genom stalldörren färdig för att testas, jag satt på en annan häst som jag gillade väldigt mycket och tänkte "fy fan vilken ful häst", gänglig i kroppen och långa håriga öron som påminde mer om en åsna än häst.

Men. Det var denna fula ankunge som sen skulle följa med hem. Jag ska inte säga att jag inte ångrat mig ibland, för det ska ni veta att jag har, men i slutändan har det varit värt allt slit. 💕
Dagen till ära så får det bli en bild som visar hennes rätta sida, den där stolliga sidan som aldrig gör sig på bild 😉

Hästtransporternas hav

Även att jag inte har råd att köpa en transport så sitter jag där och kollar på Hästnet och Blocket dagligen. Det finns så mycket skitmärken på marknaden som jag inte skulle ta i med tång, tyvärr är det ju också de som ligger inom ramen för vad jag skulle kunna betala för en. Men jag har i alla fall tänkt lite på vad jag söker, något som jag kommit fram till efter att ha jämfört de tre transporterna jag de senaste åren har lånat för att köra henne i, drar dom i ordningen äldst till yngst.
 
Ringo Star 
+ Stort utrymme för hästarna både på höjden, längden och bredden
+ Stor sadelkammare 
+ Bra utrymme framför hästen inne i transporten
 
- Dålig sikt bakåt då de är så breda 
- Den hårda överluckan har en förkärlek att frysa fast
 
 
 
Boj Bravo 216 EH
+ Dörrar bakom hästen
+ Ljus och luftig invändigt
+ Stabil bakom vägen trots låg tjänstevikt
 
 
- Ingen sadelkammare
- Läckage vid fönsterna är inte ovanligt
 
 
Böckmann Big Master
+ Stort utrymme för hästen
+ Stor sadelkammare med dörrar både innifrån och utifrån transporten
+ Mycket bra väghållning
 
- Gardin istället för överlucka
- Fruktansvärt trångt framför hästen på vänstersidan då sadelkammaren tar sån plats invändingt. 
- Bommar bakom hästen som först ska föras mot hästen för att kunna öppna (ett moment i sig när man har en häst som bokstavligt hänger sig på den när man ska lasta av...)
 
Av dessa tre ovan har Rea själv åkt likvärdigt, men Bojen är den hon föredragit att gå in i då det är den enda som hon gått att lasta utan diskussion någon gång. Jag tycker bäst om Big Mastern vad gäller väghållningen men Ringo Staren då den är så rymlig framför hästen.
 
Tre saker jag vill ha vid ett eventuellt transportköp:
1: Stort utrymme för hästen
2: Hög lastvikt
3: Bra väghållning
 
Tre saker jag gärna skulle ha utöver:
1: Sadelkammare
2: Lucka och inte gardin (Rea "dör" varje gång den dras upp eller ner)
3: Kamera inne i transporten
 
Men, jag kommer nog ha tid att hitta vad jag söker ;)

Nya utmaningar här i livet

Ni som följer mig på Instagram och/eller Facebook har redan sett det, men till hösten kommer jag att börja på ett nytt spår här i livet. I slutet på augusti börjar jag nämligen skolan igen! Denna gången på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, även kallad BYS, där jag ska läsa till Hovslagare! Ett nytt spännande kapitel som jag verkligen sett fram emot. Hoppas att detta kommer att bli så bra som jag vill att det ska.
 
Prioritering nu innan skolstart är att hitta boende till mig och stallplats till Rea. Har sått lite frön hos kontakter och hoppas verkligen på detta! 
 
Med flytt och studier följer dock ett problem, jag måste köpa en hästtransport om jag ska kunna åka runt och tävla och vara med på kurserna här. Någon vänlig själ som kan låna mig pengar så jag kan köpa en? Pretty please ♥
 
Jag är verkligen så taggad på detta så det är inte klokt!