Tävling ännu en gång!

Vi har sedan jag skrev något här sist varit ute och luftat oss på ytterligare en tävling. Denna gången blev det en MSVC:1 i Ulricehamn förra helgen. Hade med mig Rea hem till Jönköping över helgen för att jag skulle kunna träffa familj och vänner på fredagen och lördagen så kunde jag tävla på vägen hem till Skene igen. Ulricehamnsbyggdens RK ligger ju ändå längs med Rv40 som jag kör varje ledig helg ;)
 
Första tävlingen som jag åker helt ensam på, brukar alltid ha med mig någon som sällskap eller åka med ett annat ekipage så man kan hjälpas åt att hålla häst/hämta grejer osv så man slipper att krångla sig in med hästen mellan transporter och bilar, så visst var jag lite nervös över hur hon skulle sköta sig. 
 
Men hon var verkligen en riktig stjärna! Lastade ut och sadlade helt utan problem på en häst som stod som ett ljus. Red till framridningen utan att vara nära döden en enda gång. Sadlade av och hängde in sadeln i sadelkammaren medan hon stod bunden i transporten och solade, borstade henne och promenerade en sväng och sist men inte minst lastade jag utan några tveksamheter. Hon har sedan Chefen bytte ut sin Boj mot en Böckmann vägrat gå in i den nya transporten, hon avskyr gardinen, men i söndags traskade hon glatt in, jag fick dock följa med in i transporten, men hon stod kvar medan jag klämde mig förbi på andra sidan för att stänga bakom henne. Stor fet guldstjärna till henne!!!
 
På framridningen var hon verkligen så fin, kändes mjuk och framme trots att vi red inne i ett varmt och kvavt ridhus. Startade först i klassen så de satte igång bevattningen på gruspaddocken där tävlingen hölls under tiden det var paus, spridarna syntes genom ridhusporten och hon Rea vart lite fasinerad över detta och spanade ut varje gång vi red förbi. Jobbade henne mest i trav och skritt för att få henne att slappna av och avslutade med galoppen de sista 10 minuterna. 
 
Tyvärr höll inte den fina känslan sig inne på banan, hård och stumt underlag och hon var inte alls tillfreds med det. Fick ingen ärlig bjudning på henne och hon tog inte för sig i gångarterna. Trots detta så gjorde hon allt jag bad henne om, även om det inte blev med gott resultat alla gånger, men hon blev aldrig sur eller istadig. Vi fick en miss som gav oss 5 poäng i halt/ryggingen där hon fick syn på en höhäck med plåttak i en hage och backade med huvudet i skyn och i 300 knyck. Hehe, tur att det var halt och ryggning just där för det hade blivit så oavsett vad jag bett henne om :P 
 
Fick även taktinslag i den ökade skritten vilket gav oss en härlig 4a på koeff 2... Kostsamt! Trillade in några fler femmor också, i en sluta, båda enkla bytena och sista ökade galoppen. Det stumma underlaget märktes mest i de ökade gångarterna där hon i skritten försvarade sig med att takta och i galoppen där hon blev stark och gick mot handen. Hon travade i båda enkla bytena vilket också är koeff 2 på så vi fick hela 20/40 poäng där. Hehe. 
 
Fick på allmänt intryck 7 på gångarter (!!!), 6 på framåtbjudning, 6 på lösgjordheten, 6,5 på ryttaren och 6 på korrektheten med omdömet "Trevlig häst med tre jämna gångarter. Ej helt eftergiven i sin form." Med dessa kostsamma missar på så många koeff 2 moment slutade vi på den inte så imponerande summan av 59,68% 
 
Har pratat med Anders, världens bästa hovslagare, och vi ska nu testa att sko henne med sulor för att se om det kanske kan vara en lösning på hennes "underlagskänslighet". Det värsta som kan hända är att det inte funkar, men då har vi i alla fall testat.
 
Mamma var med och höll sällskap medan jag knoppade och hjälpte mig lasta på hemmaplan, fick två fina Snapchats efter det. :)
 
 
Vi kör igen nästa helg i Borås, då blir det både en MSVC:1 och en MSVC:2. Hoppas att vi kan få till en bra ritt denna gången! Efter det bär det av mot semester och sommarbete hos bästa M och B! ♥