Det glamorösa livet som tävlingshäst

Förberedelserna inför en tävling är minst lika viktiga som ridningen inför, inte vill man stå där på tävlingen med smutsig utrustning och en glömd sadelgjord (hade så lätt kunnat hända mig!). Många har sina rutiner i hur man packar och lägger upp puts osv, inte jag. Jag är lite för spontan för mitt eget bästa ibland ;) 

Det jag är noggrann med är dock att hästen är schamponerad och friserad dagen innan, samt att den inte får en chans att rulla sig i lera 😜 Utrustningen är putsad och packad samt nummerlappen har rätt nummer och är fastsatt på schabraket.

I övrigt så är det inte mer rutiner än så jag har, vilket märktes i fredags då jag på morgonen upptäcker att mina "en gång i tiden vita ridbyxor" desperat behövde en tvätt, tur det var kvällsklasser ;) 

Här följer lite bilder på min glamorösa häst, hon fullkomligt älskar kameran! Eller? 
Som sagt, hon är inget ämne för Höökskatalogen i alla fall surpottan 😂

Resultat och tankar från Borås

Ja, igår var i då iväg och luftade fötterna på tävlingsbanan. Så otroligt roligt att äntligen komma ut igen! Fick problem först med mina starttiden och hade ett smärre sammanbrott på torsdagskvällen men de lyckades tillslut lösa det och jag kunde lugna ner mig igen. ;) (Att anmäla sig till en kvällsklass och få starttid kl 15.42 är inte något man haft i beräkningarna nämligen. Speciellt inte när man 30 minuter innan startlistorna blev fasta hade starttid 17.37 och man jobbar till 15 :P) Bryt ihop och kom igen. Detta resulterade i att jag startade MSVC:2 först och två timmar senare LA:3.
 
MSVC:2 - 60,889%
Framridning 
Första klassen var uppvärmningen på utebanan, fick börja med att Therese ledde mig och Rea dit då hon var en aning laddad och spänd där i början. Tajmade framridningen väldigt bra med ca 45 minuter med mycket skritt inlagt. Hon var riktigt fin på framridningen och gav en väldigt mjuk och lydig känsla, lilla pärlan. Jag rider inte så mycket programdelar på framridningen då jag tycker att det är sådant som ska vara färdigtränat hemma. Det jag vill känna av är att hon är lydig för skänkeln, framme till bettet och jämn i sin bjudning. Sen rider jag lite öppnor, slutor och övergångar men inte på programlinjerna.
 
Tävlingsbanan
Båda klasserna gick inomhus, så när jag kom in i ridhuset började jag med att gå förbi domarbordet för att bekanta oss med utsmyckningarna. Började trava och fick värsta räserfarten, inte beredd på den du Rea. Hon var så fin i sin bjudning och alert på hjälperna. Programmet kändes väldigt jämnt och bra, hon hade fin bjudning genom hela programmet. Några missar från min sida, bland annat sumpade vi hela första travlängnigen då hon blev för på och galopperade genom hela, sen travade vi genom ett enkelt byte för vi hade tydligen inte tid att skritta ;) Tre 5or (första slutan, andra öppnan där vi tappade bjudningen lite och sista enkla bytet) och en 4a på "travlängningen".
 
Vi lyckades ändå samla på oss sex 7or och var väldigt jämn i ritten i övrigt. Väldigt nöjd med denna ritten! Finns tyvärr ingen film eller bilder från denna ritten då mina hjälpredor gick till fel ridhus ;P

Kuriosa, jag höll på att flyga av när vi var på väg tillbaka till transporten då dörren till en bajamaja öppnades och Rea gjorde en 180 graders vändning, så Therese fick leka ponnyridning med oss igen. Hehe. 
 
LA:3 - 66,571%
Framridning
Efter att ha stått i transporten i drygt en timme så lastade vi ut och styrde mot framridningen som denna gången var inne lilla ridhuset. Hon var så mjuk och fin så jag beslutade att bara jogga henne i trav i en rund och låg form under lättridning utan några krav och samma tänk i galoppen, planen var att bara rida henne i tävlingsform de sista 7 minuterna. En väldigt lyckad plan! 
 
Tävlingsbanan 
Fick världens hjärnsläpp när jag kom in på banan och fick börja med att fråga domaren vart andra galoppfattningen var då jag helt plötsligt glömt om den var vid K eller A. PINSAMT!! Programmet flöt på bra och jag hade en väldigt jämn och trevlig känsla på henne, men hon kändes lite motvillig på underlaget. Hon är väldigt känslig för underlagen och jag vet att det var likadant förra gången i detta ridhus. Så hade inte samma bjudning i denna klassen men hon var väldigt lydig och jämn. Förutom sista galoppfattningen vid C där hon totalignorerade mig så den kom 2 m efter punkten plus att jag red till fel bokstav på sista diagonalen vilket resulterade i en felridning och -2 poäng. Klantigt! Fick många 7or genomgående i programmet, bland annat på Lösgjordheten och Korrektheten på det Allmänna intrycket. 
 
Var inte så nöjd efter denna klassen då hon var så motig och seg, men efter lite analys och när jag tittat på filmen är jag väldigt nöjd. Känslan att hon inte vågade ta för sig syns inte på filmen så mycket som det uppleves från sadeln.
 
Denna gången gick tävlingen i det ridhus mamma och Therese gick till vid första klassen så där finns både film och bilder, det kommer dock vid ett senare tillfälle.